Bakken

Quiche met gegrilde groenten en ricotta

Ik ben altijd op zoek naar simpele gerechten. Ze hoeven niet perse snel klaar te zijn, wat oven tijd vind ik geen enkel probleem. Lekker op tijd beginnen met het koken en dan nog even opruimen en wat anders doen voor het eten. Deze quiche met gegrilde groenten is dan ideaal.

Dit is een nog een receptje uit de allerhande, deze keer met een pak gegrilde groenten uit de vriezer. Ik wist niet eens dat dat te koop was. Als je tijd over hebt kun je natuurlijk zelf je groenten grillen, maar voor een makkelijke maaltijd was dit pak gegrilde diepvries groenten perfect.

Ingrediƫnten voor de quiche met gegrilde groenten:

6 plakjes bladerdeeg
450 gram gegrilde groenten, uit de diepvries en ontdooit
3 lente uitjes, in ringetjes
80 gram Parmezaanse kaas, geraspt
4 eieren
250 gram ricotta
2 rode uien, in dunne plakjes
paar takjes peterselie
4 eetlepels extra vierge olijfolie

Bereiding voor de quiche met gegrilde groenten:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en bekleed er een quiche vorm van 26 cm mee.
  2. Laat de gegrilde groenten goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Klop de eieren los met de lente ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  3. Giet de helft van het eimengsel op de taartbodem en schep daar de gegrilde groenten op. Giet er de rest van het eimengsel over en beleg met de rode uien ringen.
  4. Bak de quiche ongeveer 50 minuten in het midden van de oven, totdat deze goudbruin en gaar is.
  5. Pureer de peterselie en de olijfolie met een staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper. Druppel de peterselieolie over de quiche.

De hartige taart is zowel koud als warm erg lekker.
Ik had nog wat peterselieolie over en die gebruikte ik later nog in een salade als dressing met wat witte wijn azijn.

Quiche met gegrilde groenten
(Gebaseerd op een recept uit de Allerhande)

Smakelijk eten!

Summary
Recipe Name
Quiche met gegrilde groenten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 1 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago