Recepten

Koreaanse gefrituurde kip burger

Dit was de eerste keer ooit dat ik kip bakte in hete olie, en weet je wat? Dat viel echt ontzettend mee…nadat ik deze Koreaanse gefrituurde kip burger geproefd had wist ik zeker dat ik vaker zo mijn kip klaar wil gaan maken!

Nee, echt niet ieder weekend maar zo af en toe moet het echt wel kunnen…En dan de saus die ik erbij maakte, die was zo lekker en maakte het helemaal af. Pittig, zoet en een tikkie zuur en zout!

De pittige Koreaanse saus Gochujang gebruikte ik al eerder voor mijn rijst met gezouten eierdooiers en gehakt en sindsdien ben ik er eigenlijk een beetje verslaafd aan geraakt.

Ingrediënten voor de Koreaanse gefrituurde kip burger:

Voor de koolsalade:
1/2 witte kool, fijngesneden
radijsjes van 1 bosje, fijngesneden
4 lente uitjes, in dunne reepjes
klein stukje gember, geraspt
2 eetlepels mayonaise
sap van een halve limoen
snuf chili peper

Voor de saus:
6 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels Gochujang, Koreaanse chilisaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
klein stukje gember, fijn geraspt
2 theelepels sesamolie

Voor de kip:
4 kippendij filets
flink stuk gember, geraspt
100 gram maismeel
plantaardige olie om in te frituren

Voor erbij:
4 hamburger broodjes, getoast
romaine sla blaadjes

Bereiding van de Koreaanse gefrituurde kip burger:

  1. Meng al de ingrediënten voor de salade in een ruime kom, voeg eventueel extra chili peper toe en breng op smaak met wat zout. Plaats in de koelkast.
  2. Voor de saus meng je alle ingrediënten in een steelpan, laat zachtjes koken totdat de saus wat indikt. Haal van het vuur en zet even opzij.
  3. Snijdt de vettige randjes van de kip en bestrooi met zout, peper en de gember. Haal de kip door het maismeel zodat deze volledig bedekt is.
  4. Verwarm een laagje van 2 cm olie in een pan en bak hierin de kip ongeveer 5 minuten aan iedere kant. Laat even uitlekken op keukenpapier en bak daarna nog ongeveer 1 minuut per kant zodat ze extra knapperig worden! Laat de kip weer even uitlekken op keukenpapier.
  5. Verwarm de saus nog een beetje. Leg een blaadje sla op het broodje, schep hierop de koolsalade en leg hier een stuk kip op. Schenk er wat van de saus over.

Ik was bang dat het maismeel niet heel goed zou blijven plakken maar dat viel alles mee.

Koreaanse gefrituurde kip burger
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood)

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Koreaanse gefrituurde kip burger
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago