Dit was de eerste keer ooit dat ik kip bakte in hete olie, en weet je wat? Dat viel echt ontzettend mee…nadat ik deze Koreaanse gefrituurde kip burger geproefd had wist ik zeker dat ik vaker zo mijn kip klaar wil gaan maken!
Nee, echt niet ieder weekend maar zo af en toe moet het echt wel kunnen…En dan de saus die ik erbij maakte, die was zo lekker en maakte het helemaal af. Pittig, zoet en een tikkie zuur en zout!
De pittige Koreaanse saus Gochujang gebruikte ik al eerder voor mijn rijst met gezouten eierdooiers en gehakt en sindsdien ben ik er eigenlijk een beetje verslaafd aan geraakt.
Voor de koolsalade:
1/2 witte kool, fijngesneden
radijsjes van 1 bosje, fijngesneden
4 lente uitjes, in dunne reepjes
klein stukje gember, geraspt
2 eetlepels mayonaise
sap van een halve limoen
snuf chili peper
Voor de saus:
6 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
2 eetlepels Gochujang, Koreaanse chilisaus
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
klein stukje gember, fijn geraspt
2 theelepels sesamolie
Voor de kip:
4 kippendij filets
flink stuk gember, geraspt
100 gram maismeel
plantaardige olie om in te frituren
Voor erbij:
4 hamburger broodjes, getoast
romaine sla blaadjes
Ik was bang dat het maismeel niet heel goed zou blijven plakken maar dat viel alles mee.
Koreaanse gefrituurde kip burger
(Gebaseerd op een recept uit Goodfood)
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…