Ik zocht weer eens een simpel recept om wat rijpe bananen te gebruiken. Muffins zijn vaak makkelijk en snel klaar en zo ook deze chocolade bananen muffins. Ik had al eens eerder muffins met bananen gebakken maar dan met blauwe bessen en chiazaad.
Deze muffins met banaan en cacao zijn heerlijk, lekker zacht en smeuïg zeker als ze nog een beetje warm zijn, maar ook afgekoeld zijn ze erg lekker. De helft heb ik ingevroren nadat ze afgekoeld waren en de rest was echt zo op!
Ingrediënten voor de chocolade bananen muffins:
3 rijpe bananen
125 ml plantaardige olie
2 grote eieren
100 gram licht bruine basterdsuiker
225 gram bloem
3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
1 theelepel baksoda
Bereiding van de chocolade bananen muffins:
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Bekleed een muffin bakplaat met 12 vormpjes.
- Prak de bananen met een vork en voeg de olie, eieren en suiker toe. Roer goed totdat er een glad papje ontstaat.
- Meng de bloem, gezeefde cacaopoeder en baksoda in een andere kom en voeg dit toe aan het eimengsel. Roer totdat alles net gemengd is.
- Verdeel het mengsel over de 12 muffin vormpjes, bak 12 tot 15 minuten totdat een prikker er droog uitkomt. Laat een paar minuten afkoelen in het bakblik en dan verder op een rooster.
Ik had de bananen niet helemaal fijn geprakt zodat er wat stukjes banaan in de muffins zaten.
Een beetje poedersuiker over de muffins kan natuurlijk altijd!
Chocolade bananen muffins
(Gebaseerd op een recept van Nigella Lawson)
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.