Het is september, weer tijd voor pompoen. Nog steeds vind ik dat pompoen niet echt veel smaak heeft van zichzelf maar door heerlijk geurende specerijen toe te voegen heeft deze pompoen chutney ontzettend veel smaak! De appel en rozijnen zorgen voor wat extra’s.
Terwijl deze pompoen chutney stond te pruttelen op het vuur was ik een beetje bang dat het veel te zuur zou worden….maar het was een recept van Nigella Lawson en zij heeft me nog nooit teleurgesteld. De chutney smaakte al best goed toen hij het potje inging maar een paar dagen later was hij alleen nog maar lekkerder! Ik ben benieuwd hoe deze chutney van de winter smaakt.
1 pompoen (schoongemaakt ongeveer 1 kilo)
2 uien, gesnipperd
2 appels, geschild en in blokjes
100 gram gele rozijnen
2 rode chili pepers, zonder zaad en fijngesneden
275 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel keukenzout
2 flinke eetlepels fijngesneden verse gember
600 ml witte wijn azijn
De pompoen chutney is erg lekker met een stukje pittige kaas. Ook erg lekker en wat onverwachts met pindakaas 🙂 Of op een avocado toast!
Pompoen chutney met appel en rozijnen
(Gebaseerd op een recept uit Keuken van Nigella Lawson, een van mijn favoriete kookboeken aller tijden)
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…