Recepten

Pompoen chutney met appel en rozijnen

Het is september, weer tijd voor pompoen. Nog steeds vind ik dat pompoen niet echt veel smaak heeft van zichzelf maar door heerlijk geurende specerijen toe te voegen heeft deze pompoen chutney ontzettend veel smaak! De appel en rozijnen zorgen voor wat extra’s.

Terwijl deze pompoen chutney stond te pruttelen op het vuur was ik een beetje bang dat het veel te zuur zou worden….maar het was een recept van Nigella Lawson en zij heeft me nog nooit teleurgesteld. De chutney smaakte al best goed toen hij het potje inging maar een paar dagen later was hij alleen nog maar lekkerder! Ik ben benieuwd hoe deze chutney van de winter smaakt.

Ingrediënten voor de pompoen chutney met appel en rozijnen:

1 pompoen (schoongemaakt ongeveer 1 kilo)
2 uien, gesnipperd
2 appels, geschild en in blokjes
100 gram gele rozijnen
2 rode chili pepers, zonder zaad en fijngesneden
275 gram lichtbruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel keukenzout
2 flinke eetlepels fijngesneden verse gember
600 ml witte wijn azijn

Bereiding van de pompoen chutney met appel en rozijnen:

  1. Steriliseer je potten met een inhoud van ruim een liter. Ik doe dit altijd in de vaatwasser op het lange programma. Ik vulde 2 wat grotere en een aantal kleintjes om uit te delen.
  2. Maak de pompoen schoon, schil de pompoen en snijdt in kleine blokjes (Filmpje). Doe alle ingrediënten in een ruime pan en breng aan de kook. Roer totdat de suiker is opgelost.
  3. Laat de pompoen een uur zachtjes pruttelen, totdat de pompoen zacht wordt en de chutney indikt. Als de pompoen gaar is en de chutney is ingedikt schep je het mengsel in de gesteriliseerde potten en laat je dit afkoelen.

De pompoen chutney is erg lekker met een stukje pittige kaas. Ook erg lekker en wat onverwachts met pindakaas 🙂 Of op een avocado toast!

Pompoen chutney met appel en rozijnen
(Gebaseerd op een recept uit Keuken van Nigella Lawson, een van mijn favoriete kookboeken aller tijden)

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Pompoen chutney met appel en rozijnen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago