Recepten

Rode paprikasoep met yoghurt en spek

De kleur van deze rode paprikasoep is geweldig! De smaak is licht zoet en het zure van de yoghurt maakt deze soep echt af. Natuurlijk is het zoute van de spek ook erg lekker erbij.

Toch wel fijn dat het soepseizoen weer is begonnen, in de zomer heb ik toch net iets minder zin om soep te maken en te eten. De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen voor soep, er is zoveel te vinden op de markt om heerlijke gevulde soep mee te maken. We beginnen wel met een heel simpel soepje, een uitje en flink wat paprika zorgt voor een heerlijk smaak. En elke soep heeft wat versiering nodig vind ik. De toppings maakt deze soep helemaal af.

 

Ingrediënten voor de rode paprikasoep met yoghurt en spek:

25 gram boter
2 uien, fijngesneden
6 rode paprika’s in reepjes
1 liter vleesbouillon
8 plakjes Zeeuwse spek
2 eetlepels fijngesneden peterselie
150 ml Griekse yoghurt

Bereiding van de rode paprikasoep met yoghurt en spek:

  1. Smelt de boter in een soeppan en bak hierin de uien zachtjes ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika reepjes toe en bak ze met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten totdat ze zacht zijn.
  2. Giet de bouillon in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Bak ondertussen in een koekenpan het spek krokant en laat afkoelen op een bord met keukenpapier.
  3. Meng het spek samen met de peterselie door de Griekse yoghurt. Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de soep over 4 komen en schep er een lepel van de yoghurt op.

Ik maakte voor mijn bugles vulling dikke yoghurt en deze gebruikte ik ook voor mijn soep, gewone Griekse yoghurt werkt natuurlijk ook.
Ik probeer mijn soep altijd een dag van te voren te maken en ook in dit geval smaakte de soep een dag later nog lekkerder.

Rode paprikasoep met yoghurt en spek
(Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious)

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Rode paprikasoep met yoghurt en spek
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 4 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago