De kleur van deze rode paprikasoep is geweldig! De smaak is licht zoet en het zure van de yoghurt maakt deze soep echt af. Natuurlijk is het zoute van de spek ook erg lekker erbij.
Toch wel fijn dat het soepseizoen weer is begonnen, in de zomer heb ik toch net iets minder zin om soep te maken en te eten. De herfst is toch wel mijn favoriete seizoen voor soep, er is zoveel te vinden op de markt om heerlijke gevulde soep mee te maken. We beginnen wel met een heel simpel soepje, een uitje en flink wat paprika zorgt voor een heerlijk smaak. En elke soep heeft wat versiering nodig vind ik. De toppings maakt deze soep helemaal af.
25 gram boter
2 uien, fijngesneden
6 rode paprika’s in reepjes
1 liter vleesbouillon
8 plakjes Zeeuwse spek
2 eetlepels fijngesneden peterselie
150 ml Griekse yoghurt
Ik maakte voor mijn bugles vulling dikke yoghurt en deze gebruikte ik ook voor mijn soep, gewone Griekse yoghurt werkt natuurlijk ook.
Ik probeer mijn soep altijd een dag van te voren te maken en ook in dit geval smaakte de soep een dag later nog lekkerder.
Rode paprikasoep met yoghurt en spek
(Losjes gebaseerd op een recept uit de Delicious)
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…