Deze kruidige soepstengels zijn heerlijk bij een soepje…natuurlijk. Maar smaken ook goed bij een kaasplankje of met een olijfoliedipje. Officieel heten ze grissini en zijn ze Italiaans. Daarom maakte ik ze bij een heerlijke groene minestrone soep.
Ik ben eigenlijk best wel blij dat het herfst is en de oven weer voor een behaaglijke temperatuur zorgt in plaats van een heuse hittegolf in huis 🙂 Deze broodstengels waren de eerste dingen die ik weer bakte na de zomer met een gistdeeg en ik moest er echt weer even inkomen. Maar mijn deegje rees prachtig en mijn soepstengels werden mega groot, lekker luchtig en toch knapperig.
Ik heb me voorgenomen om iedere zaterdag als de mannen naar de voetbal zijn en de rest werkt, luiert of afspreekt met vriendinnetjes weer iets te gaan bakken met gist, het lijstje ligt al klaar 🙂
500 gram bloem voor brood
2 theelepels zout
1 theelepel fijne kristalsuiker
i zakje gedroogde gist
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 eetlepels rozemarijnnaaldjes en/of tijmblaadjes fijngesneden
fijne polenta, om te bestrooien
zoutvlokken om te bestrooien
Deze soepstengels zag ik voorbij komen in het kookprogramma van Justine Schofield, everyday gourmet en ik gebruikte een recept uit de Delicious.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…