Recepten

Zoet pittige pulled pork van varkens procureur

Voor de verjaardag van de oma’s afgelopen zomer besloot ik deze zoet pittige pulled pork te maken. Ik maakte het één keer als hapje op mini broodjes en één keer als onderdeel van een buffetje. Beide keren maakte ik er coleslaw bij.

Doordat ik 2 keer vlak na elkaar hetzelfde gerecht maakte kon ik nog wat aanpassingen doen aan het recept. En op deze manier vond ik het het lekkerste 😉

Pas geleden heb ik het nog een keer deze pulled pork klaargemaakt omdat mijn moeder het zo lekker vond en heb ik een extra groot stuk varkensschouder gekocht zodat ik genoeg had voor iedereen. En ik kon zelfs nog een extra portie invriezen voor wanneer ik ben werken en ze thuis behoefte hebben aan een portie comfortfood.

Ingrediënten voor de zoet pittige pulled pork::

2 kilo varkens procureur
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
100 ml sojasaus
50 gram bruine suiker
2 eetlepels chili knoflook pasta (sambal met knoflook)
2 eetlepels Hoisin saus
2 eetlepels rijstazijn

Bereiding van de zoet pittige pulled pork:

  1. Verwarm de oven voor tot 150 graden Celsius. Wrijf het vlees in met olijfolie en bestrooi rijkelijk met zout en peper.
  2. In een grote ovenvaste pan meng je de sojasaus, bruine suiker, chili knoflook pasta, Hoisin saus en rijstazijn. Leg het vlees nu in de pan en keer om zodat alles bedekt is met de saus. Giet er 250 ml water bij of zoveel dat het vlees bijna onder staat.
  3. Plaats de pan met deksel in de oven en gaar het vlees 6 uur. Kijk na die tijd of het vlees makkelijk met 2 vorken uit elkaar te trekken is. Zo niet laat het dan nog een uur in de oven totdat dit wel het geval is.
  4. Leg het vlees op een grote snijplank en trek het uit elkaar. Gooi de grotere stukken vet die je tegenkomt weg. Schep het eventuele vet van de saus en doe de stukken vlees er terug in. Verwarm nog even goed door.

Ik maakte er coleslaw bij, gewoon mijn oude vertrouwde recept. Maar ook zoetzure komkommer is er erg lekker bij.
Pulled pork is lekker op een broodje, in een wrap maar deze is ook erg lekker met gekookte rijst.
Heb je geen chili knoflook pasta? Dan kun je ook sambal gebruiken en zo’n 2 teentjes knoflook persen.

De inspiratie voor de zoet pittige pulled pork

Losjes gebaseerd op een recept van How sweet it is

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Zoet pittige pulled pork van varkens procureur
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 7 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago