Voor de verjaardag van de oma’s afgelopen zomer besloot ik deze zoet pittige pulled pork te maken. Ik maakte het één keer als hapje op mini broodjes en één keer als onderdeel van een buffetje. Beide keren maakte ik er coleslaw bij.
Doordat ik 2 keer vlak na elkaar hetzelfde gerecht maakte kon ik nog wat aanpassingen doen aan het recept. En op deze manier vond ik het het lekkerste 😉
Pas geleden heb ik het nog een keer deze pulled pork klaargemaakt omdat mijn moeder het zo lekker vond en heb ik een extra groot stuk varkensschouder gekocht zodat ik genoeg had voor iedereen. En ik kon zelfs nog een extra portie invriezen voor wanneer ik ben werken en ze thuis behoefte hebben aan een portie comfortfood.
2 kilo varkens procureur
2 eetlepels olijfolie
zout en peper
100 ml sojasaus
50 gram bruine suiker
2 eetlepels chili knoflook pasta (sambal met knoflook)
2 eetlepels Hoisin saus
2 eetlepels rijstazijn
Ik maakte er coleslaw bij, gewoon mijn oude vertrouwde recept. Maar ook zoetzure komkommer is er erg lekker bij.
Pulled pork is lekker op een broodje, in een wrap maar deze is ook erg lekker met gekookte rijst.
Heb je geen chili knoflook pasta? Dan kun je ook sambal gebruiken en zo’n 2 teentjes knoflook persen.
Losjes gebaseerd op een recept van How sweet it is
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
De Pulled pork was zalig, dank voor het delen van het recept
Fijn om te horen! Het is hier ook al jaren een favoriet :-)