Deze hasselback aardappel gratin maak ik regelmatig, het is eigenlijk een simpel gerechtje maar ziet er toch heel speciaal uit.
Normaal sneed ik de schijfjes altijd met een mes maar ik heb nu een keukenmachine. Ik schrok er bijna van hoe snel die mijn aardappels in perfecte plakjes had gesneden.
Als je gewone aardappels op deze manier klaarmaakt hebben ze wel iets weg van chips. lekker met een stukje gegrild vlees of vis en een mooie groene salade.
Dit gerecht is vrij simpel om te maken zeker als je in het bezit bent van een keukenmachine. Alhoewel ik de aardappels ook vaak genoeg zelf in dunne plakjes gesneden heb voordat ik zo’n apparaat had 😉
Het is wel een feestelijk gerecht, zou niet misstaan op een kersttafel in een mooie schaal.
Dit recept vond ik jaren geleden in een goodfood kerstnummer.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Kan je dit gerecht ook van te voren maken
Je kunt dit al voorbereiden totdat het de oven in moet. Ik zou het niet te ver van te voren afbakken want dan blijven de aardappeltjes niet zo lekker knapperig. Veel succes!
Erg lekker en zag er ook nog eens leuk uit! Bij mij verkleurde de aardappels wel snel, dus denk dat 225 graden een beetje teveel is. Maar ik ga het zeker nog eens vaker maken. Groetjes Laura
Hoi Laura, Had je de aardappels wel afgedekt met alu folie? Maar kan makkelijk dat het te heet is, iedere oven is anders...Groetjes Arieta