Naast soep tijd vind ik het in de herfst ook altijd weer tijd voor risotto! In de zomer vind ik het persoonlijk niet zo prettig om boven een hete pan te hangen. Maar nu het weer iets koeler is vind ik het heerlijk om op mijn gemak te roeren in de rijst en bijvoorbeeld deze heerlijke risotto met champignons en ham te maken.
Ik maakte de champignons klaar in een aparte pan zodat ze niet te slap worden in de risotto, ook houden niet alle drie de kinderen evenveel van champignons en zo kan de risotto ook gewoon zonder gegeten worden.
1½ liter hete kippenbouillon
olijfolie
1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, schoongemaakt en fijngesneden
400 gram risottorijst
150 ml witte wijn
250 gram kastanje champignons, in stukken
100 gram ham, in reepjes
peterselie, alleen de blaadjes, fijngehakt
sap van een citroen
25 g boter
geraspte Parmezaanse kaas
Je kunt ook andere soorten paddenstoelen gebruiken, cantharellen zijn bijvoorbeeld ook erg lekker.
Dit recept is een beetje van de allerhande en een beetje van Jamie Oliver. De ene te simpel en de andere te veel moeite dus er mijn eigen draai aan gegeven.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…