Dit recept voor gehaktbrood met tomatensaus gebruik ik al jaren om een meatloaf te maken. Ik vond dit receptje ooit in een blaadje van de Super de Boer en ik kan me niet eens meer herinneren sinds wanneer die niet meer bestaat.
De combinatie van dit gehaktbrood met de heerlijke tomatensaus is echt ideaal comfortfood. Heerlijk met aardappeltjes en boontjes of broccoli.
Er staat natuurlijk al wel een recept voor een gehaktbrood op mijn blog maar ik vond toch echt dat deze ook een plaatsje verdiende, al is het maar door de heerlijke tomaten saus die erbij hoort. De tomatensaus is heel simpel maar de combi van zoet en zuur zorgt toch voor een bijzonder uitgesproken smaak.
Ingrediënten voor het gehaktbrood met tomatensaus:
Voor het gehakt:
750 gram half om half gehakt
1 ui, gesnipperd
1 ei
1 witte boterham, in stukjes
snufje nootmuskaat
1 theelepel paprika poeder
100 gesneden ontbijtspek
Voor de tomatensaus:
2 uien, in partjes
1 blik cherry tomaatjes
4 eetlepels donkere basterdsuiker
75 ml witte wijn azijn.
Bereiding van het gehaktbrood met tomatensaus :
- Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius. Meng in een ruime schaal het gehakt met de ui, ei, boterham, nootmuskaat en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper.
- Leg 3 plakjes ontbijtspek op een bakplaat, maak een mooi broodje van het gehakt en plaats dit op het ontbijtspek. Verdeel de rest van het ontbijtspek over het gehakt.
- Bak het gehaktbrood ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot het goudbruin en gaar is.
- Maak ondertussen de tomatensaus. Verwarm al de ingrediënten voor de saus in een steelpan. Breng op smaak met zout en peper en laat 40 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Serveer het gehaktbrood in plakken samen met de tomatensaus.
Gehaktbrood met tomatensaus
(Gebaseerd op een recept uit een heel oud Super de Boer blaadje)
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.