Dit recept voor gehaktbrood met tomatensaus gebruik ik al jaren om een meatloaf te maken. Ik vond dit receptje ooit in een blaadje van de Super de Boer en ik kan me niet eens meer herinneren sinds wanneer die niet meer bestaat.
De combinatie van dit gehaktbrood met de heerlijke tomatensaus is echt ideaal comfortfood. Heerlijk met aardappeltjes en boontjes of broccoli.
Er staat natuurlijk al wel een recept voor een gehaktbrood op mijn blog maar ik vond toch echt dat deze ook een plaatsje verdiende, al is het maar door de heerlijke tomaten saus die erbij hoort. De tomatensaus is heel simpel maar de combi van zoet en zuur zorgt toch voor een bijzonder uitgesproken smaak.
Voor het gehakt:
750 gram half om half gehakt
1 ui, gesnipperd
1 ei
1 witte boterham, in stukjes
snufje nootmuskaat
1 theelepel paprika poeder
100 gesneden ontbijtspek
Voor de tomatensaus:
2 uien, in partjes
1 blik cherry tomaatjes
4 eetlepels donkere basterdsuiker
75 ml witte wijn azijn.
Gehaktbrood met tomatensaus
(Gebaseerd op een recept uit een heel oud Super de Boer blaadje)
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…