Terwijl het volgende soepje hier alweer staat te koken op het fornuis, denk ik nog met veel plezier terug aan deze heerlijke prei aardappel soep.
Natuurlijk maakte ik al eens eerder een soep met prei en aardappel die heel erg lekker is, maar deze heeft iets bijzonders! Je begint met flink wat prei en net als wanneer je een uiensoepje maakt laat je de prei langzaam bruin worden. Dit zorgt voor zoveel smaak aan de simpele prei.
Dan gaat er nog een bouquet garni en dungesneden plakjes aardappel bij. En om het af te maken nog een klein scheutje room, meer heeft deze soep niet nodig. Een heel makkelijk recept voor een smaakvolle en toch wel bijzondere soep. Geef deze soep vooral wat tijd en liefde 😉
1 kilo prei, witte en lichte groene gedeelte
2 laurierbladeren
2 takjes verse tijm
4 takjes peterselie
2 eetlepels olie of boter
2 teentjes knoflook, gepeld en heel fijn gesneden
2 liter groentebouillon
1 theelepel zeezout
1 theelepel zwarte peper
800 gram vastkokende aardappelen, gehalveerd en in dunne plakjes
Eventueel room en blaadjes peterselie voor garnering
Je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken om de soep op smaak te brengen zoals bijvoorbeeld salie, tijm of rozemarijn. Of dille zoals ik deed.
Gebaseerd op een recept van NY times cooking
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments