Dit zie je echt overal voorbij komen op Instagram en op tv in programma’s over eten en ik besloot dat ik zelf ook geroosterde varkensbuik in een broodje wilde maken.
En dan geen gewone broodjes maar gua bao oftewel gestoomde platte witte broodjes. Het was even zoeken maar ik kocht deze bij de groothandel. Het schijnt dat sommige grotere toko’s ze ook verkopen. Deze heerlijke zachte buns zijn het zeker waard om even naar op zoek te gaan en samen met langzaam gegaard buikspek is het een heerlijke snack.
70 gram zout
100 gram suiker
1 kilo varkensbuik met zwoerd
4 eetlepels hoisin saus
eventueel grof zeezout
Garnering:
hotsaus
lente ui, fijngesneden
gebakken uitjes
zoetzure komkommer
koriander blaadjes
Mijn bovenkant was aan het einde van de bereidingstijd nog niet knapperig genoeg naar mijn zin dus heb ik de varkensbuik bestrooid met een beetje grof zeezout en nog even op 250 graden in mijn oven terug gezet totdat het knapperig genoeg was, ongeveer 20 minuten.
Zoetzure komkommer maak ik door 1 eetlepel suiker en een snuf zout op te lossen in ongeveer 4 eetlepels azijn. Daar roer ik de dun gesneden komkommer door.
Gebaseerd op verschillende recepten die overal op het internet te vinden zijn.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…