Vorig jaar plaatste ik een foto op mijn Instagram van een pompoen en vroeg ik wat te doen hiermee. Een van de antwoorden was een curry en die heb ik toen ook gemaakt. Maar de curry die ik toen maakte vond ik niet heel bijzonder. Dit jaar probeerde ik het opnieuw en deze kip en pompoen curry was echt zo lekker, zelfs de kinderen vonden deze heerlijk! Het geheime ingrediënt was pindakaas.
Ook zoete chili saus geeft deze curry een heerlijke, klein beetje pittige en een tikkie zoetige smaak. Gelukkig had ik extra veel gemaakt en kon ik nog een portie invriezen om later mee naar mijn werk te nemen. Deze Thaise pompoen curry is lekker met rijst maar natuurlijk is een naan brood erbij ook altijd een goed idee.
2 eetlepels olijfolie
500 gram kipfilet, in blokjes
zout en peper
400 gram schoongemaakte pompoen, in blokjes
2 eetlepels Thaise rode curry pasta
1 blik kokosmelk
60 ml zoete chili saus
4 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel geraspte gember
2 theelepels kerriepoeder
koriander, blaadjes fijngehakt
sap van 1 limoen
gekookte rijst
geroosterde pinda’s, fijngehakt
granaatappelpitjes
Dit recept vond ik op Half baked Harvest, zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen en te genieten van de sfeervolle foto’s.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments