Deze kruidige gemberkoekjes besloot ik te maken nadat ik 2 keer geprobeerd had een gembercake te maken, de eerste keer was deze heerlijk maar zag er niet uit. De tweede was prachtig maar echt niet lekker! Als ik dan mag kiezen ga ik natuurlijk wel voor de eerste 🙂
Toen besloot ik de smaken in een koekje te stoppen en hoopte dat dit beter uit zou pakken. Het werd een mooi deeg met een speculaas kleur. Die kleur kwam door de melasse, dit is een stroperig bijproduct van de productie van suiker. Het smaakt een beetje naar drop…Ik kocht mijn potje bij de toko. Ik denk dat je het makkelijk kan vervangen door gewone stroop maar ik verwacht dat de koekjes dan iets milder van smaak zijn.
En de smaak, ja natuurlijk proef je de gember maar ook de peper. Deze gember koekjes zijn een klein beetje pittig en niet te zoet. Heerlijk bij een bakje sterke koffie of een kopje thee. De geur deed me denken aan vroeger, kruidig en warm. Helemaal geschikt voor het koudere jaargetijden en met wat poedersuiker feestelijk genoeg voor de kerst.
Als je nog gekonfijte gember toe wil voegen doe dit dan bij de droge ingredienten.
Gebruik stroop als je geen melasse kunt vinden.
Omdat ik graag veel specerijen wilde gebruiken ging ik voor het recept van Smitten kitchen, deze koekjes worden in het Engels ginger snaps genoemd.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…