Recepten

Risotto met chorizo, venkel en bier

En ineens had ik de smaak te pakken en maakte ik nog maar eens risotto. Het roeren in een pan en het geduldig wachten totdat de rijst precies is zoals je hem wil hebben vind ik heerlijk relaxed. En in deze risotto met chorizo, venkel en bier zit eigenlijk alles waar ik op dit moment nogal dol op ben.Normaal maak ik eigenlijk bijna altijd mijn zeer geliefde risotto met zoete aardappel en iedereen is daar dol op. Deze risotto met chorizo werd ook helemaal goedgekeurd en mijn 2 geheelonthouders proefden weinig van het bier.

Wat heb je nodig voor de risotto met chorizo, venkel en bier :

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 150 gram chorizo, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 liter kippenbouillon
  • 300 gram risottorijst
  • 1 venkelknol , in reepjes en bewaar het blad
  • 200 ml bier
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Hoe maak je de risotto met chorizo, venkel en bier :

  1. Verhit de olijfolie op halfhoog vuur in een ruime pan en bak hierin de ui en chorizo ongeveer 3 minuten totdat de ui zacht begint te worden, voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten.. Breng in een andere pan de bouillon zachtjes aan de kook.
  2. Doe de rijst en venkel in de pan bij de chorizo en roer even goed door. Zet het vuur hoog en schenk het bier erbij. Roer tot het bier verdampt is. Zet het vuur weer halfhoog, voeg nu steeds soeplepels van de bouillon toe en blijf roeren totdat de meeste bouillon is opgenomen. Voeg dan weer een deel van de bouillon toe. Herhaal dit tot alle bouillon is toegevoegd en de rijst nog enigszins bite heeft maar toch zacht is.
  3. Roer er geraspte Parmezaanse kaas door en breng op smaak met zout en peper. Laat de risotto even rusten met de deksel op de pan. Verdeel over 4 borden en strooi er wat van het venkelblad over.

De inspiratie voor de risotto met chorizo, venkel en bier

Ik vond dit recept in een reclame voor een biermerk.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Risotto met chorizo, venkel en bier
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago