Het is alweer tijd voor de foodblogswap en deze keer moest ik iets maken van de blog Lekker happen. Deze Belgische blogger heeft veel reviews van restaurant op haar blog staan en ze komt ook vaak bij mij in de regio proeven. Gelukkig staan er ook recepten op haar blog en ik besloot om een carpaccio wrap te maken en daar een balsamico dressing bij te maken
Omdat we richting de feestmaand gaan bedacht ik om er een amuse met carpaccio van te maken. Op feestjes en verjaardagen ontbreken bij ons de wraps met, zalm, ei of andere smaakjes nooit. Niet omdat ik die zelf klaarmaak maar de kinderen zijn er dol op dus allebei de oma’s maken deze altijd als er ook maar iets te vieren valt 🙂
En nu heb ik mijn eigen versie, bedankt Daisy!
Wat heb je nodig voor de carpaccio wrap :
Voor de dressing:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 klein teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel mayonaise
- zout en peper
Voor de wrap:
- 3 kleine tortilla wraps
- 100 gram carpaccio
- rucola, grof gehakt
- handjevol pijnboompitten, geroosterd
- Parmezaanse kaas, geraspt
- kappertjes
Hoe maak je de carpaccio wrap :
- Maak de dressing door alle ingredienten in een schoon jam potje te doen en goed te schudden.
- Leg op elke wrap een paar plakjes carpaccio, verdeel er wat van de sla over, bestrooi met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en kappertjes naar smaak. Sprenkel er wat van de dressing over.
- Rol de wraps op en snijdt er de kantjes af (om even te proeven natuurlijk ;-)). Snijdt nu van elk rolletje 5 of 6 stukjes.
- Leg wat rucola op een amuse lepel of in een amuse glaasje en leg daar een stukje van de wrap op. Sprenkel er nog wat dressing over en garneer met wat extra pijnboompitten, kaas en kappertjes.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
One thought on “Carpaccio wrap met balsamico dressing”