Recepten

Koffie cupcakejes met mokka crème

Terwijl ik deze koffie cupcakejes met mokka crème aan het maken was dacht ik even terug aan jaren geleden. Er is een tijd geweest dat ik echt iedere week minstens 1 x cupcakes bakte. Echt allerlei smaken heb ik uitgeprobeerd. En alhoewel de buurkinderen ze wel graag kregen van mijn dochter maakte ik mijn eigen kids er helemaal niet blij mee…

Dus op een gegeven moment ben ik er maar mee gestopt…Maar zo af en toe als ik een leuk ideetje tegenkom kan ik het toch niet laten om weer eens van die grappige kleine cakejes te bakken. Deze waren zelfs nog kleiner, het zijn mini cupcakejes! 1-Haps cakejes en ontzettend leuk voor bij een grand dessert of bij de koffie na het eten.

De smaak van deze koffie cupcakejes is ook wat volwassener, kruidig en met een duidelijke mokka smaak.

Ik ben wel enigszins verslaafd aan koffie want ik plaatste al eerder een recept voor koffiecakejes op mijn blog maar deze maakte ik in koffiekopjes. En ook vulde ik al wel eens kaneelbroodjes met koffie! Deze koffie cupcajes zijn echter weer totaal anders, het formaat is natuurlijk super schattig en de gemalen koffie is echt een heerlijke toevoeging.

Wat heb je nodig voor de koffie cupcakejes met mokka crème:

Voor de cakejes:

  • 60 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel instant espressopoeder
  • ½ theelepel piment
  • snuf zout
  • 60 gram zachte boter
  • 60 gram suiker
  • 1 ei

Voor de mokka crème:

  • 1 theelepel instant espressopoeder
  • 1 theelepel koffielikeur
  • ½ theelepel vanille extract
  • 50 gram zachte boter
  • 125 gram poedersuiker

Voor de decoratie:

  • gemalen koffie
  • chocolade mokka boontjes

Hoe maak je de koffie cupcakejes met mokka crème:

  1. Verwarm de oven voor tot 175 graden Celsius. Bekleed een mini cupcake plaat met 12 cupcakepapiertjes of een normale cupcakeplaat met 6 papiertjes.
  2. Meng in een kom het meel, espressopoeder, piment en het zout en zet even opzij. Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel, ongeveer 5 minuten. Klop het ei erdoor totdat het volledig is opgenomen. Voeg nu het meel mengsel toe en spatel dit er doorheen.
  3. Verdeel het beslag over de vormpjes, vul ze voor ongeveer 3 kwart. Bak de cakejes ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
  4. Voor de crème meng je het espressopoeder met de koffielikeur en het vanille extract in een kommetje. Klop de boter met de poedersuiker tot een romig geheel en meng het koffiemengsel erdoor.
  5. Smeer op ieder cupcakeje een laagje crème en versier met een klein beetje gemalen koffie en een chocolade boontje.

Natuurlijk kun je dit gerecht makkelijk verdubbelen en er 12 cupcakes van normaal formaat mee bakken en versieren.
Niet bang zijn voor de gemalen koffie, als je net een snufje gebruikt geeft dit echt een lekkere koffie smaak.

De inspiratie voor de koffie cupcakejes met mokka crème

Het idee voor dit recept komt uit een oude Delicious, ik heb het behoorlijk aangepast en simpeler gemaakt.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
koffie cupcakejes met mokka crème
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago