Wild is iets dat ik niet vaak klaar maak, maar zo rond de kerst is het wel leuk eens iets speciaals te proberen. Daarom dit stoofpotje met wild en jeneverbessen. Ik gebruikte een mix van hert en wild zwijn maar je kunt ook gewoon rundvlees gebruiken.
4 eetlepels bloem
zout en peper
800 gram herten en/of zwijn stoofvlees, in blokjes
olijfolie
2 uien, in grove stukken
3 wortels, in grove stukken
2 stengels bleekselderij, in grove stukken
1 eetlepel jeneverbessen, fijngemaakt
2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes fijngehakt
1 klontje boter
6 takjes bladpeterselie
2 runderbouillontabletten
600 gram krielaardappelen, schoongemaakt en de grotere doormidden
1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
Dit recept vond ik in een boek van Jamie Oliver, Jamie’s America
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…