Voor deze prachtige trifle met sinaasappel gebruikte ik café noir om een koekjes crumble te maken. Vroeger hadden we die vaak thuis, ik vond ze niet eens heel lekker maar dat laagje van de koekjes aflikken was wel heel leuk.
Ik kwam op het web wel een receptje tegen voor dit soort trifle met sinaasappel en bitterkoekjes maar uit nostalgie wilde ik graag de koffie koekjes gebruiken. Eigenlijk had ik het niet verwacht maar de smaken pasten perfect bij elkaar.
Dit toetje ziet er feestelijk uit, is snel om te maken en en de smaken zijn bijzonder. Ik vind dit gerechtje best wel geschikt als afsluiter voor een heerlijk kerstdinertje!
Wat heb je nodig voor de trifle met sinaasappel en koekjes crumble :
- 100 gram goede kwaliteit sinaasappel jam
- 1 eetlepel gembersiroop
- 4 café noir koekjes
- 1 eetlepel koffielikeur
- 60 gram geroosterde pecannoten, fijngehakt
- 200 gram Griekse yoghurt
- 100 gram mascarpone
- rasp van een citroen
Hoe maak je de trifle met sinaasappel en koekjes crumble:
- Meng de jam met de gembersiroop zodat de jam iets losser wordt. Verkruimel de koekjes en roer hier de koffielikeur door. Meng nu met de pecannoten. Meng de yoghurt met de mascarpone en de citroenrasp.
- Schep een laagje van de koekjes crumble in een glas, schep er een laagje yoghurt op, dan weer koekjes en wat yoghurt. Schep daar een laagje jam op, daarop weer een laagje yoghurt en maak af met een flinke schep jam.
Je kunt alle onderdelen afzonderlijk bewaren in bakjes en wanneer het tijd is voor het dessert hoef je alleen de glazen nog te vullen. Deze hoeveelheid is voor 2 flinke glazen of 4 kleinere glazen.
De inspiratie voor de trifle met sinaasappel en koekjes crumble
Ik vond deze combi in een Delicious maar paste het recept aan om het simpeler te maken.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.