De eerste keer dat ik deze heerlijke koekjes maakte werd ik er heel erg blij van en dat is deze keer niet anders. Wat wel anders is is de vulling en de vorm van mijn rugelach met abrikozenjam en hazelnoot. Het lijken net kleine croissantjes vol met vulling!
Je mengt slechts 4 ingrediënten en laat het deeg rusten in de koelkast, een paar uur of een hele nacht, wat jou uitkomt.
Daarna vul je ze met jam, nootjes en kaneelsuiker. (Chocola en Nutella lijkt me ook een plan maar dat is weer voor een volgende keer)
Deze koekjes zien er feestelijk uit met een beetje poedersuiker, dat hebben ze ook wel nodig want in het deeg zit verder geen suiker.
150 gram bloem
snufje zout
100 gram koude boter
150 gram koude roomkaas
Kaneelsuiker:
150 gram suiker
11/2 eetlepel kaneelpoeder
Voor de vulling:
50 gram hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
75 gram abrikozen jam of frambozenjam
Voor bestrijken:
Beetje room of geklopt ei
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…