Vandaag op tweede kerstdag het recept voor deze stoofpeertjes op oma’s manier. Ze zijn perfect rood en smaken zoals ouderwetse stoofpeertjes horen te smaken.
Met dit soort dagen mis je de mensen die er niet meer zijn vaak nog een beetje meer en door de gerechten te maken die je samen at en waar je mooie herinneringen aan hebt zijn ze er toch een beetje bij.
Mijn oma kookte altijd hele pannen vol en in het stoofperen seizoen kregen we iedere week een bakje mee, zoveel zelfs dat we ze gewoon beu waren!
Alleen de Gieser Wildeman stoofperen zijn goed genoeg om oma’s stoofpeertjes te maken. Ze zijn wel niet helemaal op mijn oma’s manier klaargemaakt want kardemom gebruikte ze nooit. Wel kookte ze stoofpeertjes altijd in rode bessensap en dat deed ik dus ook.
Ik had echt prachtige peertjes deze keer en ze werden zo rood. Voor de foto liet ik de peertjes heel maar de kinderen hadden ze liever gehad zonder klokhuis, de volgende keer snijd ik ze gewoon in vieren, zoals mijn oma ook altijd deed.
1 sinaasappel
1 kg Gieser Wildeman stoofpeertjes, geschild
250 ml rode bessensap
100 g suiker
1 kaneelstokje (zakje 20 g)
4 kardemom pods, gekneusd
De stoofpeertjes zijn zowel warm als koud erg lekker.
Natuurlijk kun je ook rode wijn gebruiken maar mijn kinderen vinden ze met bessensap lekkerder.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…
View Comments
Kookvocht niet weggooien! Koud bewaren en mixen met gin, takje rozemarijn en ijsklontje erbij. Bah wat lekker..