Al een tijdje had ik kip gehakt in de vriezer liggen en ik wilde daar iets lekkers mee maken, gehaktballen in tomatensaus en dan afbakken in de oven met lekker veel kaas! Dit is echt puur comfortfood en het vult zelfs de hongerigste puber. Januari is echt zo’n maand dat het donker is en alle gezelligheid van december is weer voorbij. Zelf kan ik heel erg genieten van de rust en ben altijd blij als de kerstspullen weer opgeruimd zijn. Maar toch hebben we wel erg behoefte aan echt comfortfood. Vandaar dus dit receptje aan het begin van januari voor jullie.
Deze gehaktballetjes zijn lekker met spaghetti, natuurlijk…maar ook een dag erna was het erg lekker op een broodje! Of natuurlijk gewoon als heerlijke snack voor visite, zorg dan wel voor servetjes 😉
Meestal gebruik ik rundergehakt als ik tomatensaus maak, ik weet eigenlijk niet precies waarom, toch gewoonte denk ik. Maar deze balletjes van kip gehakt zijn echt ontzettend lekker in een tomatensaus. Ook heb ik het idee dat de balletjes lekker smeuïg zijn, niet zo droog als wanneer ik rundergehakt gebruik. Mijn moeder vind eigenlijk dat je altijd half om half gehakt moet gebruiken, ze heeft vast gelijk.
Voor het gehakt:
Voor de saus:
Ineens zag ik overal gehaktballen tomatensaus en kaas, ik volgde zo’n beetje 2 recepten uit een Donna Hay tijdschrift en maakte daar deze versie mee.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…