Deze frittata met prei, appel en spekjes maakte ik klaar in de airfryer. De frittata werd prachtig bol en was heerlijk luchtig. De combi van de prei, appel en spekjes is zo lekker. Ik ben dol op zout met een beetje zoet.
Prei is een groente waar ik dol op ben en dit wordt vaak gebruikt in een quiche samen met ham en dit was eigenlijk wat me op het idee bracht voor deze frittata. Of was het toch de pannenkoek met appel en spek die voor inspiratie zorgde? 😉
Normaal maak ik onze frittata in de oven, ook dat is heel lekker maar eerlijk gezegd vind ik de airfryer perfect voor dit soort gerechtjes.
Wat heb je nodig voor de frittata met prei, appel en spekjes:
- olijfolie
- 75 gram spekblokjes
- 1 prei, in dunne ringetjes
- 1 kleine appel, in reepjes
- takje tijm, alleen de blaadjes
- 1 theelepel ahornsiroop
- 3 eieren
- 2 eetlepels melk
- zout en peper
Hoe maak je de frittata met prei, appel en spekjes:
- Verwarm de airfryer voor tot 200 graden Celsius. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes totdat ze knapperig zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje.
- Bak de prei en de appel in het achtergebleven bakvet totdat het wat zachter wordt. Voeg nu de tijm en ahornsiroop toe, roer even goed door en haal van het vuur. Verdeel dit mengsel over 2 schaaltjes.
- Klop de eieren los met de melk en zout en peper. Verdeel dit over de schaaltjes, plaats de schaaltjes in de airfryer en bak de frittatas 12 minuten totdat ze goudbruin en luchtig zijn.
Frittatas worden meestal gemaakt om restjes op te maken, dus gebruik wat je in huis hebt, de mogelijkheden zijn eindeloos.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.