Recepten

Sushi wrap met wasabi mayonaise

Ben geloof ik een beetje in een periode dat ik alles in een tortilla wrap rol, nu is dat hier niet vreemd want die dingen heb ik hier altijd in mijn voorraad. Vaak maken de kinderen in plaats van een boterham met kaas een wrap met kaas. Maar deze keer maakte ik van twee lievelingsgerechten één heerlijk nieuw gerecht, de sushi wrap!

Je kunt van deze wraps gevuld met sushi natuurlijk ook kleine hapjes maken net zoals ik al eerder deed met carpaccio wraps maar eerlijk gezegd vind ik deze zo lekker dat ik de sushi rolletjes het liefste eet als lunch of avondeten.

Wat heb je nodig voor de sushi wrap :

  • 250 gram sushi rijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepels suiker
  • 1/2 eetlepel mirin
  • 1/2 theelepel zout
  • 4 grote tortilla wraps
  • 4 eetlepels wasabi mayonaise
  • 1/2 komkommer, in repen
  • 1 rode puntpaprika, in repen
  • 1 avocado, in repen
  • 150 gram bietjes julienne
  • 150 gram wortel julienne
  • geroosterde sesamzaadjes
  • sojasaus

Hoe maak je de sushi wrap:

  1. Kook de sushi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijstazijn kort in de magnetron en los de suiker erin op, voeg de mirin en het zout door en roer dit door rijst.
  2. Verdeel de rijst gelijkmatig over de tortilla wraps. Bestrijk de rijst met de wasabi mayonaise en leg er naast elkaar de komkommer, paprika, avocado, bietjes julienne en peen julienne op en strooi er wat sesamzaadjes over.Rol de tortilla’s zo strak mogelijk op.
  3. Snijd ze door en serveer met sojasaus en de rest van de wasabi mayonaise.

Wasabi mayonaise kun je maken door 1 theelepel wasabi pasta door 4 eetlepels mayonaise te roeren.
Je kunt natuurlijk ook nog andere ingredienten toevoegen zoals bijvoorbeeld omelet, zalm, surimi of tonijn.

De inspiratie voor de sushi wrap

Deze zag ik in de Allerhande, ik gebruikte wel mijn eigen sushirijst recept en strooide er sesamzaadjes over.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Sushi wrap met wasabi mayonaise
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 2 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago