Stoofvlees met trappistenbier en specerijen

Wat eten wij in de herfst, comfortfood!

Soms moet je eens iets anders proberen en dat was de reden dat ik dit stoofvlees met trappistenbier maakte. Ik ben dol op Chinees 5 kruidenpoeder en vond het een geweldige toevoeging aan dit stoofpotje.

Vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijenmengsel waarin de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami terug komen.Dit mengsel bevat onder andere steranijs, szechuan peper en kruidnagel. Het is echt wel een fijne kruidenmix om in huis te hebben. Ik gebruikte het bijvoorbeeld ook al eens om een kip mee te grillen.
Dit stoofvlees viel bij iedereen in de smaak, natuurlijk is ook dit stoofpotje de dag nadat het gemaakt is nog lekkerder 😉

Stoofvlees met trappistenbier en specerijen, by Cookingdom

Wat heb je nodig voor het stoofvlees met trappistenbier en specerijen:

  • 1 kilo runderriblappen, in blokjes
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • boter
  • 2 uien, in ringen
  • 330 ml Trappistenbier
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel Chinese 5 kruidenpoeder
  • 1 runderbouillontablet

Hoe maak je het stoofvlees met trappistenbier en specerijen:

  1. Verwarm de oven voor tot 140 graden Celsius. Bestrooi het vlees met de bloem en zout en peper naar smaak. Verwarm de boter in een ovenvaste pan met dikke bodem en bak daarin het vlees totdat het bruin is, misschien moet dit in 2 keer, de pan moet niet te vol zijn.
  2. Schep het vlees uit de pan. Voeg nog een beetje boter toe en bak hierin de uien 5 minuten op middelhoog vuur totdat ze zacht zijn. Doe het vlees terug in de pan, voeg het bier toe, schenk dit langzaam langs de rand van de pan. Voeg nu de appelstroop, specerijen en verkruimelde runderbouillontablet toe en roer goed door.
  3. Breng aan de kook, leg de deksel op de pan en plaats de pan in de oven. Bak het vlees 4 uur totdat het gaar is en uit elkaar begint te vallen.

Serveer met aardappelpuree en een salade met Amsterdamse uitjes.
Giet nooit koude vloeistoffen rechtstreeks bij je stoofvlees, dit maakt het vlees taai.
Mijn all time favoriete trappistenbier is Postel, en dat heb ik dan ook gebruikt voor dit stoofgerecht.

De inspiratie voor het stoofvlees met trappistenbier en specerijen

Ik vond het recept op de Allerhande website en paste het aan naar eigen smaak.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
recipe image
Recipe Name
Stoofvlees met trappistenbier en specerijen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

Geef een reactie