Soms moet je eens iets anders proberen en dat was de reden dat ik dit stoofvlees met trappistenbier maakte. Ik ben dol op Chinees 5 kruidenpoeder en vond het een geweldige toevoeging aan dit stoofpotje.
Vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijenmengsel waarin de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami terug komen.Dit mengsel bevat onder andere steranijs, szechuan peper en kruidnagel. Het is echt wel een fijne kruidenmix om in huis te hebben. Ik gebruikte het bijvoorbeeld ook al eens om een kip mee te grillen.
Dit stoofvlees viel bij iedereen in de smaak, natuurlijk is ook dit stoofpotje de dag nadat het gemaakt is nog lekkerder 😉
Serveer met aardappelpuree en een salade met Amsterdamse uitjes.
Giet nooit koude vloeistoffen rechtstreeks bij je stoofvlees, dit maakt het vlees taai.
Mijn all time favoriete trappistenbier is Postel, en dat heb ik dan ook gebruikt voor dit stoofgerecht.
Ik vond het recept op de Allerhande website en paste het aan naar eigen smaak.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…