Al een hele tijd geleden zag ik een receptje voor een klassieke old fashioned cocktail die gemaakt wordt met whiskey en een klontje suiker. Wat later zag ik een recept voor een rum old fashioned cocktail.
Voor deze rum old fashioned cocktail was wel een suikersiroop nodig die op smaak gemaakt werd met kaneel en kruidnagel. Kaneel en kruidnagel zijn 2 van mijn favoriete specerijen en siroop met smaak is altijd erg leuk om te maken!
De cocktail zelf is warm en kruidig, ook de Pedro Ximenez sherry past erg goed bij de smaak van de donkere rum. Deze donkere cocktail is echt heel anders dan de frisse gin tonic die ik meestal kies. Maar ik weet zeker dat dit wel een drankje is dat ik vaker ga drinken
Wat heb je nodig voor de rum old fashioned cocktail:
Voor de kaneel kruidnagel siroop:
- 4 kaneelstokjes
- 15 kruidnagels
- 500 gram kristalsuiker
Voor de cocktail:
- 60 ml donkere rum
- 10 ml PX sherry
- 5 ml kaneel kruidnagel siroop
- 2 dashes Angostura bitters
- reepje sinaasappelschil
- steranijs
Hoe maak je de rum old fashioned cocktail:
- Doe alle ingredienten voor de siroop samen met 250 ml water in een pannetje. Verwarm op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost. Laat afkoelen en schenk door een zeef.
- Vul een whiskyglas met ijsblokjes. Schenk hier de rum, sherry, siroop en bitters in. Roer de ingredienten goed door
- Garneer met een reepje sinaasappelschil en een steranijs.
Angostura bitters koop je bij de slijter, het wordt in veel verschillende cocktails gebruikt.
De kaneel kruidnagel siroop is een redelijke hoeveelheid, de rest kun je bewaren in een schoon goed afgesloten potje in de koelkast.
De inspiratie voor de rum old fashioned cocktail
Ik zag eerst een recept voor een old fashioned op de blog van Joy the baker, het recept dat ik maakte komt uit een Delicious.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.