Deze Spaanse omelet met zoete aardappel en gerookte paprika’s maakte ik omdat ik veel te veel potten met gerookte paprika in mijn kast had staan. Tja zulke dingen overkomen mij regelmatig… Maar het was helemaal niet erg want deze Spaanse omelet was erg lekker.
Een Spaanse omelet is eigenlijk net zo iets als een frittata, het verschil zit hem vooral in de aardappels en in deze omelet gaan zoete aardappels. Dit eiergerecht heet ook wel tortilla en dat is wel weer iets anders dan de Mexicaanse tortilla die je maakt met een wrap, ook heel lekker trouwens.
Je kunt deze Spaanse omelet warm of koud eten. Als je er kleine stukjes van snijdt is het een lekker borrelhapje. Maar je kunt het ook als lunch eten met een salade.
Natuurlijk kun je ook aan dit eiergerecht van alles toevoegen, wat chorizo lijkt me echt erg lekker erdoor.
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…