Dit receptje bevat twee van mijn favoriete ingrediënten en dan in een salade! Bietjessalade met burrata en daarbij doen we dan nog pistachenootjes.
Sinds ik van de zomer de romige burrata ontdekte maakte ik er al hapjes mee en een heerlijke tosti.
Bietjes geven alles een mooie kleur, inclusief je handen. Maar tegelijkertijd zijn ze heerlijk zoet en aards. Ik gebruik ze heel graag in allerlei verschillende gerechten en nu dan ook in een salade.
Deze salade is lekker als bijgerechtje maar zeker ook als lunch met roggebrood.
Wat heb je nodig voor de bietjessalade met burrata:
- 400 g gekookte bietjes, in stukken
- 1 burrata
- 2 el olijfolie
- ½ tl gemalen komijn
- zout en peper
- 40 g gepelde pistachenoten
- basilicum
Hoe maak je de bietjessalade met burrata :
- Verdeel de bietjes over een schaal of diep bord. Scheur de burrata in stukken en verdeel dit over de bietjes.
- Meng de olijfolie met de komijn en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel de olijfolie over de bietjes en burrata.
- Bestrooi met de pistachenoten en versier met de blaadjes basilicum.
De inspiratie voor de bietjessalade met burrata
De Allerhande was hier mijn inspiratiebron, zoals vaker.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Summary
Recipe Name
Bietjessalade met burrata
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2 Review(s) Based on