Het recept voor rijst uit de oven met rozijnen en kikkererwten heb ik ooit eens gekopieerd uit een boek en is al die tijd blijven zitten tussen de recepten die ik binnenkort wilde maken…En eindelijk na echt jaren kan deze van mijn lijstje af!
Het recept voor deze oven rijst komt wel uit een prachtig boek, De smaken van Spanje van Claudia Rode. Een boek vol met prachtige maar toch vaak simpele recepten met heel veel uitleg over de geschiedenis van de gerechten.
Deze ovenschotel met rijst is licht zoet door de rozijnen en ik vind dat echt lekker. Ook geurt het hele gerecht vrij sterk naar knoflook. Maar door de hele bol zo mee te laten garen is de smaak niet te erg aanwezig en kun je er zelf precies kiezen hoeveel knoflook je toe wil voegen.
Voor 8 personen
Lekker met een pittig gehaktballetje of saucijsjes.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…