Recepten

Stamppot pastinaak en veldsla

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo dol op stamppot maar ik heb besloten om toch regelmatig een nieuwe uit te proberen en deze stamppot pastinaak en veldsla was de eerste die ik maakte. 

Het is een heerlijk en simpel stamppotje, door de aardappels te mengen met pastinaak krijg je heel veel smaak. Ik ben nogal dol op de smaak van pastinaak en maakte er al veel vaker recepten mee. Pastinaak was een paar jaar geleden nog vrij onbekend maar tegenwoordig is het echt weer een normaal ingrediënt geworden en kom je het tegen in allerlei gerechten.

En deze stamppot bevat ook nog gebakken uitjes, feta en walnoten, wat wil je nog meer? De rest van deze week volgen nog wat stamppot recepten, ben benieuwd welke de favoriet wordt 🙂

Wat heb je nodig voor de stamppot pastinaak en veldsla:

  • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
  • 500 gram pastinaak, geschild en in blokjes
  • 2 eetlepels boter
  • scheutje melk
  • 1 rode ui, in plakjes
  • 20 gram walnoten, geroosterd
  • 80 gram feta
  • 2 theelepels grove mosterd
  • zout en peper
  • 150 gram veldsla

Hoe maak je de stamppot pastinaak en veldsla:

  1. Kook de aardappels met de pastinaak in een ruime pan, ongeveer 20 minuten totdat ze gaar zijn. Giet af en laat even goed uitstomen. Stamp de aardappels met de pastinaak en de boter tot een grove puree. Voeg eventueel een scheutje melk toe.
  2. Roer de helft van de feta en de mosterd erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Meng dan de veldsla erdoorheen.
  3. Bak de ui 10 minuten op laag vuur totdat ze zacht zijn. Verdeel de stamppot over 4 borden, verdeel de uien over de stamppot en bestrooi met de rest van de feta en de walnoten.

De inspiratie voor de stamppot pastinaak en veldsla

Een receptje in een reclame blaadje bracht me op het idee om veldsla te gebruiken in een stamppot.

Smakelijk eten!

Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.

Summary
Recipe Name
Stamppot pastinaak en veldsla
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.5 Based on 3 Review(s)
Cookingdom

View Comments

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago