De volgende in het rijtje stamppotjes. En deze bloemkoolstamppot is echt zo lekker! De spinazie, Amsterdamse uitjes en ook de heerlijke komijnekaas zorgen voor lekker veel smaak!
Door de Amsterdamse uitjes even aan te bakken worden ze lekker zoet en kaas hoort natuurlijk gewoon bij bloemkool.
Bloemkool is echt 1 van mijn favoriete groenten, al vanaf dat ik heel klein ben. Ik las ergens dat bloemkool de nieuwe trend wordt in 2017…daar kan ik me niet echt in vinden want volgens mijn bescheiden mening is bloemkool al jaren trendy 😉
Bloemkool is een erg veelzijdige groente, naast dat je het kunt roosteren of rauw kunt eten is het ook erg geschikt voor een stamppot.
Wat heb je nodig voor de bloemkoolstamppot:
- 1 kilo kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 400 gram bloemkool, in roosjes
- Boter
- 150 gram Amsterdamse uitjes, grote gehalveerd
- 100 ml crème fraîche
- Zout en peper
- 100 Gram babyspinazie
- 120 gram komijnekaas, helft in blokjes
Hoe maak je de bloemkoolstamppot :
- Kook de aardappels in een ruime pan in ongeveer 20 minuten gaar, voeg na 5 minuten de bloemkool toe en kook deze mee. Giet de aardappels en bloemkool af en laat even uitstomen.
- Ondertussen verwarm je in een koekenpan een beetje boter, bak hierin de uitjes in ongeveer 10 minuten totdat ze beginnen te kleuren.
- Voeg de crème fraîche toe aan de aardappels en bloemkool en stamp grof. Breng op smaak met zout en peper. Roer nu de kaasblokjes en spinazie door de stamppot.
- Verdeel de bloemkoolstamppot over 4 borden en bestrooi met de Amsterdamse uitjes en geraspte kaas.
De inspiratie voor de bloemkoolstamppot
Ik zag die gebakken Amsterdamse uitjes in een Delicious en bloemkoolstamppot kan natuurlijk niet ontbreken op mijn blog.
Smakelijk eten!
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.