En dit is alweer de derde stamppot! Een heerlijke Mexicaanse stamppot met pittige kip. Er is een reden dat ik deze tot het laatst bewaard hebt want het beste bewaar je altijd tot het laatst. En deze stamppot met zowel zoete als gewone aardappels is echt ontzettend lekker.
Ook de kip die eigenlijk heel simpel klaargemaakt is viel goed in de smaak. De tortilla chips en salsa saus zijn natuurlijk altijd goed met pubers in huis 🙂
Deze Mexicaanse stamppot is weer eens wat anders door het mengsel van gewone en zoete aardappels, maar ook de bonen die erdoor gaan maken deze stamppot speciaal en heerlijk vullend.
Wat heb je nodig voor de Mexicaanse stamppot met pittige kip:
Voor de kip:
- 2 eetlepels ketjap
- 2 eetlepels tomatenketchup
- 1 eetlepel limoensap
- 2 scheutjes tabasco
- 500 gram kipfilet, in reepjes
- plantaardige olie
Voor de stamppot
- 600 gram kruimige aardappels, geschild en in stukken
- 2 zoete aardappels, geschild en in stukken
- 3 eetlepels crème fraîche
- zout en peper
- 1 blik kidneybonen, uitgelekt
Voor erbij:
- Tortilla chips
- salsa
- partjes limoen
Hoe maak je de Mexicaanse stamppot met pittige kip :
- Maak een marinade voor de kip door ketjap, ketchup, limoensap en tabasco te mengen in een schaal. Leg de kip erin en laat minimaal 10 minuten staan.
- Kook de 2 soorten aardappel in ruime pan met water, ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Laat even uitstomen. Stamp de aardappels met de crème fraîche tot een puree en breng op smaak met zout en peper. Roer de kidneybonen door de aardappels.
- Verwarm ondertussen in een koekenpan een scheutje olie en bak hierin de kip totdat deze goudbruin en gaar is, ongeveer 15 minuten. Verdeel de stamppot over 4 borden en geef er de kip, tortilla chips, salsa en een partje limoen bij.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!