Deze kruidige wortelsoep is erg lekker en heel makkelijk om te maken. Door de karwij en gebakken uitjes krijgt deze soep een lekker pittige smaak.
Karwij is een pittige specerij met een anijsachtige smaak. Het wordt ook wel kummel genoemd. Ook wordt karwijzaad wel eens verward met komijnzaad, karwij heeft echter een veel sterkere smaak dan komijnzaad, dus zorg dat je er niet teveel van gebruik. Ik gebruik ook altijd een beetje karwijzaad in mijn coleslaw en ook in dit gerecht zorgt een klein beetje voor een lekkere bijzondere smaak.
Een wortelsoepje is altijd lekker en ook goedkoop om te maken want een kilo winterwortels heb je vaak al voor een euro. Iedereen lust het ook wel omdat de wortel een beetje zoet is.
4 personen
Ik gebruikte kant en klare gebakken uitjes, je kunt natuurlijk ook zelf een paar sjalotjes bakken totdat ze beginen te kleuren.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…