Deze geplette krieltjes of smashed potatoes maak ik al heel lang regelmatig, maar ook dit recept staat nog niet op mijn blog…Dit komt omdat ze eigenlijk zo gewoon gaan lijken als je ze vaker maakt.
Maar dat zijn deze platte aardappeltjes echt niet, ze hebben erg veel smaak zijn leuk om te maken en ze zien er zo leuk uit! Dus nu ga ik dan toch eindelijk dit receptje delen.
Doordat je de krieltjes plet heb je meer oppervlakte die lekker knapperig wordt. De binnenkant blijft nog een beetje zacht en die combinatie maakt deze aardappeltjes onweerstaanbaar.
Je kunt deze heerlijke knapperige aardappeltjes op smaak maken met allerlei kruiden, tijm, rozemarijn en rode peper zijn bijvoorbeeld erg lekker. Dit is weer zo’n gerechtje waar Pinterest mee vol staat en de variaties zijn eindeloos. Als je wat tijd over hebt zou ik daar zeker even een kijkje nemen 😉
Wat heb je nodig voor geplette krieltjes uit de oven:
- 500 gram krieltjes met schil en gewassen
- olijfolie
- zout en peper
- groene kruiden zoals tijm, rozemarijn of selderij
Hoe maak je geplette krieltjes uit de oven :
- Kook de aardappeltjes gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en laat even uitstomen. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius.
- Sprenkel wat olijfolie op een bakplaat of gebruik bakpapier, verdeel hier de aardappeltjes over. Plet de krieltjes voorzichtig met een vork of een stamper. Ze hoeven niet helemaal plat.
- Bestrijk de aardappeltjes met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper en kruiden naar smaak.
- Bak de geplette krieltjes in 20-25 goudbruin en krokant in de oven. Strooi er eventueel nog wat extra kruiden over.
Je kunt in plaats van olijfolie ook gesmolten boter gebruiken.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!