Tapenade is een Frans gerechtje dat bestaat uit fijngemaakte olijven en kappertjes. Er gaat een beetje mosterd en wat knoflook bij en in dit geval ook nog vijgen. En dat is echt lekker, zeker met een toastje.
Het idee om vijgen door de tapenade te doen beviel me wel omdat olijven en kappertjes allebei nogal stevig van smaak zijn en gedroogde vijgen zijn heerlijk zacht van smaak en een beetje zoet.
Dit smeersel kan ook gemaakt worden met groene olijven en dit gerechtje wordt ook wel gemaakt met zongedroogde tomaatjes. Nog genoeg ideeën om uit te proberen dus 😉
Je kunt de tapenade ook met een vijzel en stamper maken.
Het is lekkerder om de olijven dip een dag eerder te maken dan je hem wil eten om de smaken goed te laten mengen.
Ik gebuik voor dit receptje graag grove mosterd omdat die wat minder pittig is, natuurlijk kun je ook Franse mosterd gebruiken
Dit receptje vond ik op de blog van David Lebovitz, zeker de moeite om een kijkje te nemen als je deze blog nog niet kent…
Volg je Cookingdom al via Facebook of Instagram? Ik zou het leuk vinden om je daar ook te zien.
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…