Al heel lang wilde ik deze pannenkoek maken en toen ik een recept zag voor een chocolade dutch baby ging ik ermee aan de slag. Wat een heerlijk ontbijt is dit!
Een dutch baby is een opgeblazen pannenkoek die helaas meteen instort als je hem uit de oven haalt…Niet dat dat ook maar iets voor de smaak doet want die is echt ontzettend lekker! Komt nog bij dat hij makkelijk is om te maken en er zo leuk uitziet in de oven.
Deze versie heeft een heerlijke chocolade smaak en is niet te zoet, lekker met wat poedersuiker of een scheutje karamel stroop…
Enne deze pannenkoek is niet echt Hollands, hij wordt ook wel German pancake genoemd en is een Amerikaanse uitvinding…
Wat heb je nodig voor de chocolade dutch baby:
- 4 grote eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1/4 theelepel grof zout
- 50 gram bloem
- 3 eetlepels cacao poeder
- 120 ml melk
- 60 gram boter
- poedersuiker
- eventueel geraspte chocola en stroop
Hoe maak je de chocolade dutch baby :
- Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius. Meng de eieren met de suiker en zout in een kom. Voeg de bloem en cacao toe en roer totdat het mengsel glad is. Giet nu langzaam de melk erbij terwijl je blijft roeren.
- Verwarm een gietijzeren koekenpan op hoog vuur. Ik gebruikte een gietijzeren pannetje van 23 cm en maakte 2 pannenkoeken. Voeg de boter toe en laat smelten, zorg dat de bodem van de pan goed bedekt is. Haal de pan van het vuur en giet het beslag erin.
- Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak 16 tot 18 minuten, totdat de pannenkoek opgeblazen is. Haal uit de oven en strooi er poedersuiker over. Rasp er eventueel nog wat chocola over en serveer met stroop.
De inspiratie voor de chocolade dutch baby
Kon niet wachten om deze te maken nadat hem zag op Smitten Kitchen
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!