Deze maand mocht ik voor de foodblogswap koken van de blog cuisine van Sabine, het was echt een lastige keuze deze keer want door de prachtige foto’s ziet alles er heerlijk uit. Toen zag ik een recept voor bruine bonensoep en daar had ik best wel zin in. Op een mooie zaterdag toen de mannen gingen voetballen maakte ik een flinke pan soep.
Ik gebruikte wel een pot bonen in plaats van bruine bonen te weken, ik vergeet altijd die bonen een avond van te voren in het water te zetten om te weken. Ook besloot ik de zuurkoolspel te vervangen door Zeeuws spek voor nog wat extra pit! Het werd een heerlijk vullende bruine bonensoep die bij iedereen in de smaak viel.
Ik wil je ook zeker aanraden even een kijkje te nemen op de blog van Sabine want er staan nog veel meer heerlijke recepten op!
Voor 6-8 flinke borden soep
Zoals met veel gerechten die lang op moeten staan is ook deze soep de volgende dag nog lekkerder.
Met 2,5 liter water vond ik de soep eigenlijk net iets te dun, de volgende keer gebruik ik maar 2 liter.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…