Weten jullie dat wanneer je kip in karnemelk marineert het dan echt heel erg mals wordt, en dat dat ook echt heel lekker is?
Dat komt door het zurige van de karnemelk, dat zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Vaak wordt er citroensap gebruikt in een marinade voor vlees maar karnemelk werkt zeker zo goed.
Dit is een recept van Nigella lawson, de basis is zeker wel de kip en de karnemelk maar voor de rest is alles aanpasbaar. Je kunt hele andere delen van de kip gebruiken en de kruiden en specerijen die je lekker vindt.
Ik ben zelf dol op komijn maar paprikapoeder of misschien wel wat gember lijkt me ook echt ontzettend lekker!
Wat heb je nodig voor de kip in karnemelk :
- 500 ml karnemelk
- 1 eetlepel zout
- versgemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel chilivlokken
- 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
- 1 theelepel komijn
- 1 eetlepel honing
- 1 kilo kipdrumsticks
- olijfolie
- zout en peper
Hoe maak je de kip in karnemelk:
- Meng de karnemelk met het zout, peper, chilivlokken, knoflook, komijn en honing in een ruime schaal. Leg de kipdrumsticks in het karnemelk mengsel en roer goed door zodat alle kip bedekt is met de karnemelk.
- Laat de kip minstens 2 uur marineren in de koelkast maar beter nog een hele nacht. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius. Haal de kip uit de marinade en laat een beetje uitlekken. Leg de kip in een met aluminiumfolie beklede ovenschaal .
- Bestrooi met wat zout en peper en druppel er wat olijfolie overheen. Rooster de kip ongeveer 30 minuten in de oven, totdat de kip goudbruin is en goed gaar.
Je kunt ook een plastic zak gebruiken om de kip in te marineren maar ik vind zelf een schaal net zo handig.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!