Weten jullie dat wanneer je kip in karnemelk marineert het dan echt heel erg mals wordt, en dat dat ook echt heel lekker is?
Dat komt door het zurige van de karnemelk, dat zorgt ervoor dat het vlees mals wordt. Vaak wordt er citroensap gebruikt in een marinade voor vlees maar karnemelk werkt zeker zo goed.
Dit is een recept van Nigella lawson, de basis is zeker wel de kip en de karnemelk maar voor de rest is alles aanpasbaar. Je kunt hele andere delen van de kip gebruiken en de kruiden en specerijen die je lekker vindt.
Ik ben zelf dol op komijn maar paprikapoeder of misschien wel wat gember lijkt me ook echt ontzettend lekker!
Je kunt ook een plastic zak gebruiken om de kip in te marineren maar ik vind zelf een schaal net zo handig.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…