Deze spring rolls met bacon, sla en tomaat zijn simpel om te maken en echt ontzettend lekker. Ze zijn een leuke twist op de klassieke BLT sandwich!
Een tijdje geleden alweer maakte ik ook spring rolls met een lekker dipsausje. En eigenlijk horen er dus rijstnoedels in deze rolletjes maar met lekker veel sla en tomaat en met een plakje bacon mis je dat helemaal niet. Een BLT spring roll is een heerlijk alternatief voor een sandwich 😉
Je hebt deze snel in elkaar gerold en zo maak je eens iets anders klaar voor je lunch.
Ingrediënten voor de spring rolls met bacon, sla en tomaat:
6 rijstpapier vellen
knapperige sla
1-2 tomaten, in reepjes en zonder zaadjes
6 plakjes bacon, gebakken
verse kruiden, zoals munt of basilicum
Voor de sriracha mayonaise:
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel sriracha hotsaus
Bereiding van de spring rolls met bacon, sla en tomaat:
- Zet een kom lauwwarm water klaar. Haal daar voorzichtig een rijst vel doorheen en leg dit op een snijplank. (Het wordt vanzelf nog wat zachter)
- Leg een blaadje sla aan de bovenkant van het vel, iets van de rand. Leg daar een paar stukjes tomaat op en een plakje bacon. Daarop weer een blaadje sla en 1 of 2 mooie blaadjes munt of basilicum.
- Rol de vellen op, vouw eerst de buitenkanten naar binnen en rol daarna alles tot een mooi pakketje. Leg de rollen met de naad naar beneden op een bord en herhaal dit met de andere vellen.
Klik hier voor een filmpje om te zien hoe spring rolls gemaakt worden.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!