Recepten

Cola kip met cashewnoten

Vele jaren geleden maakte ik al eens cola kip maar de foto’s waren niet best toen en echt heel lekker vonden we het ook niet….Maar toch besloot ik het nog eens te proberen en deze keer smaakte de kip ontzettend goed, een beetje zoet en een beetje pittig. Perfect dus eigenlijk!

Meestal heb ik wel cola in huis voor de pubers maar natuurlijk net niet toen ik dit gerecht wilde maken, ik dacht er over om 7-up kip te maken of om cola light te gebruiken. Maar ik besloot om toch maar even gewoon cola te gaan halen.

Het klinkt misschien wel wat apart, frisdrank bij je kip maar zo gek is het helemaal niet, ik maakte bijvoorbeeld ook al eens pulled pork in Dr.Pepper. Het is eigenlijk een soort karamelisatie waar de suiker in de frisdrank voor zorgt.

Wat heb je nodig voor de cola kip met cashewnoten:

  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 el maizena
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 1 el plantaardige olie
  • 1/4 theelepel rode peper vlokken
  • 5 cm stuk gember, geschild en fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 300 ml cola
  • handje vol cashewnoten, geroosterd

Hoe maak je de cola kip met cashewnoten:

  1. Meng de kip met de maizena en 2 eetlepels sojasaus Laat de kip in de koelkast minstens 2 uur marineren.
  2. Verhit de olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de kip hierin rondom bruin. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak even kort mee.
  3. Giet de cola in de pan, net zoveel dat de kip net onderstaat en voeg de rest van de sojasaus toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken totdat de saus ingedikt en plakkerig is.
  4. Bestrooi met de cashewnoten. Serveer met rijst en groene groenten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Cola kip met cashewnoten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.5 Based on 21 Review(s)
Cookingdom

View Comments

    • Hoi, dit recept is zeker voor 4 personen met veel honger of wat restjes. Ben benieuwd wat je er van vindt!

  • Volgens het recept moeten er 6 eetlepels sojasaus in.
    In de beschrijving staat er maar 2 eetlepels met 1 eetlepel maïzena.
    Waar zijn de andere 4 gebleven?
    Ik ga dit recept nu uitproberen. ?

    • Dank je wel! Heb het aangepast, de rest mag samen met de cola bij de kip. Ik hoop dat het smaakt :-)

    • Ik denk dat je de gember ook gewoon weg kunt laten als je geen gember lust en anders kun je gemberpoeder gebruiken. Succes!

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago