Deze heerlijke salade met rivierkreeftjes en avocado is tegelijkertijd simpel en feestelijk. Door de frisse dressing en de groene groente is dit een mooie lentesalade en zeker geschikt voor de paastafel.
Ik vind rivierkreeftjes eigenlijk nog lekkerder dan garnalen en voor een salade of cocktail zeker zo geschikt. Ik maakte er daarom ook al eens een mini surf en turf mee.
Deze salade kun je serveren als klein voorgerechtje maar ook erg lekker als brunch gerechtje. Als je wat limoensap over de avocado sprenkelt kun je dit gerechtje ook al van te voren klaarmaken en vlak voor het serveren de saus erover gieten.
Wat heb je nodig voor de salade met rivierkreeftjes en avocado:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel limoensap
- paar druppels tabasco
- zout en peper
- 200 gram rivierkreeftjes
- 1/2 komkommer in reepjes
- 1 avocado in blokjes
- handjevol waterkers
Hoe maak je de salade met rivierkreeftjes en avocado:
- Maak de dressing door mayonaise, yoghurt, limoensap en tabasco te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rivierkreeftjes, komkommer, avocado en waterkers over 4 glaasjes of kleine schaaltjes en schenk er wat van de saus over.
Natuurlijk zou je ook cocktail garnalen kunnen gebruiken als je die voor handen hebt, maar ik vind zelf rivierkreeftjes zeker zo lekker!
Deze salade is trouwens ook erg lekker op een broodje of boterham.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!