Soms maak ik iets klaar omdat ik een plaatje dat ik zie mooi vind, dat was in het geval van deze kokosrijst met kruiden eigenlijk ook wel een beetje zo…en het idee om pandan bladeren te gebruiken als ondergrond vond ik ook helemaal geweldig!
We gingen speciaal even naar de toko om pandan bladeren te halen, natuurlijk wilde mijn dochter spekkoek. Mijn man koos een heerlijke chili piccalilly uit en ik ging me te buiten aan verse kruiden.
Het resultaat van het bezoekje aan de Oosterse supermarkt werd deze heerlijke kokos rijstschotel met allerlei lekkers en natuurlijk spekkoek als toetje ?
400 gram basmati rijst, gekookt
1 bosje munt, blaadjes fijngesneden
1 bosje koriander, blaadjes fijngesneden
Voor de dressing:
2 cm gemberwortel, geschild
1 teentje knoflook
1 theelepel bruine basterdsuiker
3 eetlepels kokosmelk
rasp en sap van 2 limoenen
1 theelepel vissaus
1 eetlepel sojasaus
Voor erbij:
pandan bladeren
gebakken uitjes
pinda’s
chili jam
augurken
peultjes, geblancheerd
partjes limoen
rode ui, in ringen
Thaise basilicum, of gewone als je die niet kunt vinden
Chili piccalilly
Natuurlijk kun je dit gerecht ook zonder de pandan bladeren maken en kun je variëren op de ingrediënten die je erbij geeft. Maar mocht je net als ik dol zijn op een bezoekje aan de Aziatische supermarkt is dit een geweldig gerecht om te maken! De pandan bladeren vond ik daar trouwens in de vriezer.
De chili piccalily is een fijne ontdekking en natuurlijk ook te gebruiken ipv een gewone piccalily.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…