Ontbijt

Scones met framboos en kokos

Rond Pasen wordt er hier altijd flink wat af gebakken, ook scones mogen niet ontbreken met die dagen en deze scones met framboos en kokos zijn weer eens wat anders!

Komt bij dat je met dit receptje maar 4 mooie scones maakt zodat er genoeg ruimte blijft voor andere heerlijke gerechten met Pasen. Ik bakte al weleens eerder met framboos en kokos en deze cakejes zijn ook zeker de moeite waard of bak bijvoorbeeld dit prachtige gevlochten citroenbrood!

Wat heb je nodig voor de scones met framboos en kokos:

200 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram geraspte kokos
50 gram boter, koud en in blokjes
25 gram lichtbruine basterdsuiker
100 ml karnemelk
1-2 eetlepels melk
50g bevroren frambozen
1 ei losgeklopt
eventueel clothed cream en citroen curd of andere jam om te serveren.

Hoe maak je de scones met framboos en kokos:

  1. Verwarm de oven voor tot 220 graden Celsius en bestrooi een bakplaat met een beetje bloem.
  2. Meng in een kom het zelfrijzende bakmeel met de kokos en een 1/4 theelepel zout. Voeg de koude boter toe en wrijf dit erdoor totdat er kruimels ontstaan. Voeg de suiker toe en meng nog even.
  3. Giet de karnemelk en 1 eetlepel melk bij de kruimels, meng met een mes totdat het een samenhangend geheel begint te vormen. Voeg de frambozen toe en meng nog kort, als het mengsel te droog is kun je nog een extra eetlepel melk toevoegen.
  4. Vorm op een met bloem bestoven werkplek een ongeveer 5 cm hoog vierkant van het deeg. Snij in 4 stukken en duw ze zo nodig weer een beetje in vorm. Leg op de bakplaat en bestrijk met het losgeklopte ei.
  5. Bak ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze goudbruin en gerezen zijn. Laat afkoelen op een rooster. Snijdt open en serveer met clothed cream en lemon curd of jam.

Voor het bakken kun je er eventueel nog wat extra kokos over strooien.
Rond de Paasdagen is clothed cream vaak wel te krijgen in de grotere supermarkten.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Scones met framboos en kokos
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago