Rond Pasen wordt er hier altijd flink wat af gebakken, ook scones mogen niet ontbreken met die dagen en deze scones met framboos en kokos zijn weer eens wat anders!
Komt bij dat je met dit receptje maar 4 mooie scones maakt zodat er genoeg ruimte blijft voor andere heerlijke gerechten met Pasen. Ik bakte al weleens eerder met framboos en kokos en deze cakejes zijn ook zeker de moeite waard of bak bijvoorbeeld dit prachtige gevlochten citroenbrood!
200 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram geraspte kokos
50 gram boter, koud en in blokjes
25 gram lichtbruine basterdsuiker
100 ml karnemelk
1-2 eetlepels melk
50g bevroren frambozen
1 ei losgeklopt
eventueel clothed cream en citroen curd of andere jam om te serveren.
Voor het bakken kun je er eventueel nog wat extra kokos over strooien.
Rond de Paasdagen is clothed cream vaak wel te krijgen in de grotere supermarkten.
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!
Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…
Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…
Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…
Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…
Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…
Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…