Recepten

Chocolade en frambozen cheesecake

Al heel lang wilde ik een cheesecake maken maar steeds kwam daar iets tussen…eindelijk maakte ik dan toch een chocolade en frambozen cheesecake! Deze taart is romig en niet te zoet met een heerlijke chocolade smaak. De frisse framboosjes passen er erg goed bij.

Deze chocolade cheesecake maakte ik eigenlijk voor de middelste. Al 2 jaar of zo wil ik een cheesecake maken voor zijn verjaardag maar steeds kwam daar iets tussen. (Een puppy bijvoorbeeld)

En deze bloemen zijn enkel voor de sier en hebben we niet opgegeten, maar ik denk dat vrolijk gekleurde viooltjes er ook erg mooi op geweest zouden zijn.

Wat heb je nodig voor de chocolade en frambozen cheesecake:

  • 150 gram digestive koekjes
  • 75 gram boter, gesmolten
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • 120 ml slagroom
  • 150 gram pure chocolade, in stukjes
  • 2 theelepels cacaopoeder
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram frambozen

Hoe maak je de chocolade en frambozen cheesecake:

  1. Vet een springvorm van 18 cm in met een klein beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier.Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of met een deegroller in een plastic zak.
  2. Meng de gesmolten boter en een eetlepel van de suiker door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Laat ongeveer 2 uur stevig worden in de koelkast.
  3. Klop de slagroom stijf en smelt de chocolade au bain-marie. Laat de chocolade afkoelen tot kamer temperatuur en roer door de slagroom samen met het cacaopoeder.
  4. Klop de roomkaas met de rest van de suiker glad met een mixer. Meng dit voorzichtig door de chocolade room. Verdeel een handjevol frambozen over de bodem en schep de chocolade roomkaas erover. Strijk de bovenkant van de taart glad en laat weer ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
  5. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en verdeel er de rest van de frambozen over.

Vast ook heel lekker met aardbeien of blauwe bessen.

De inspiratie voor de chocolade en frambozen cheesecake

Ik zag een prachtige chocolade cheesecake met frambozen en bloemen in een Sligro blaadje.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op  Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Chocolade en frambozen cheesecake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
5 Based on 7 Review(s)
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago