Categories: ReceptenSaladeSnacks

Gefrituurde geitenkaas met een korstje van pistachenootjes

Deze gefrituurde geitenkaas is weer zo’n gerechtje dat ik tegenkwam op het web en niet meer uit mijn hoofd kreeg! Het idee om een krokant korstje te maken met pistachenootjes vond ik geniaal en ik werd ook erg blij van het resultaat.

Het receptje bleef een tijdje op mijn lijstje staan maar toen ik eenmaal de moed gevonden had heb ik ze gewoon maar 2 x na elkaar gemaakt. Nu zit ik ook wel een beetje in een kazige periode want ik maakte ook al hapjes met geitenkaas. Deze geitenkaas met een knapperig korstje is dan weer heel lekker op een salade!

Wat heb je nodig voor de gefrituurde geitenkaas:

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram Panko broodkruim
  • 25 gram pistachenootjes, fijngemaakt
  • 1/2 theelepel gedroogde munt
  • flinke snuf gemalen chili vlokken
  • snufje peper
  • 1 ei
  • arachide olie om te bakken

Hoe maak je de gefrituurde geitenkaas:

  1. Verdeel de geitenkaas in 12 plakjes. Meng in een diep bord het broodkruim, pistachenootjes, munt, chili vlokken en het snufje peper goed door elkaar. Klop in een ander bord het ei los.
  2. Haal nu 1 voor 1 de plakjes geitenkaas door het ei en daarna door het kruimelmengsel. Zorg dat het hele plakje kaas goed bedekt is. leg op een bord en herhaal dit met de andere plakjes kaas.
  3. Verwarm in een pan met hoge rand een flinke laag olie op middelhoog vuur. Bak hierin voorzichtig de plakjes geitenkaas totdat ze goudbruin zijn 1-2 minuten per kant.

Mijn geitenkaas was al verdeelt in mooie plakjes, wat heel handig is.
Het helpt om de rondjes steviger te houden als je de gepaneerde geitenkaas voor het bakken nog even een uurtje in de koelkast zet.
Ik gebruikte deze geitenkaas met pistachekorstje om een salade mee te versieren, maar ze zijn natuurlijk ook lekker op een broodje met wat sla en wat druppeltjes honing.

De inspiratie voor de gefrituurde geitenkaas

Dit recept zag ik op Half baked harvest, ook de salade ziet er heerkijk uit met de geitenkaas.

Smakelijk eten!

Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!

Summary
Recipe Name
Gefrituurde geitenkaas met een korstje van pistachenootjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Cookingdom

Share
Published by
Cookingdom

Recent Posts

Geroosterde bloemkool met de ultieme kaassaus

Meestal kook ik mijn bloemkool en eet ik het met een beetje nootmuskaat. Deze geroosterde…

4 jaar ago

Makkelijk kaneelbrood met vanille glazuur

Dit makkelijke kaneelbrood met vanille glazuur is zacht en luchtig en heeft een mooie kaneel…

4 jaar ago

Goedgevulde Mexicaanse pastasalade met mais en limoen

Deze goedgevulde Mexicaanse pastasalade is een nieuwe favoriet hier in huis. Dat is ook wel…

4 jaar ago

Plakkerige abrikozen kip met broccoli

Deze plakkerige abrikozen kip is super simpel om te maken en heel erg lekker. Broccoli…

4 jaar ago

Pancake cereal of mini pannenkoekjes

Na de dalgona koffie trend is er nu de pancake cereal. Lang zo snel niet…

5 jaar ago

Pittige kaassaus zelf maken

Deze pittige kaassaus is erg lekker bij de pretzel bites maar misstaan ook niet als…

5 jaar ago