Romesco saus, tot een half jaar geleden had ik daar nooit van gehoord maar nadat ik deze geproefd had kreeg ik de smaak niet meer uit mijn hoofd en ging ik op zoek naar de achtergrond van deze saus.
Het is een Spaanse saus, een soort salsa eigenlijk die erg lekker smaakt bij vlees, vis en groenten. Een erg veelzijdige saus! Mijn versie van de romesco saus krijgt lekker veel smaak door de gerookte amandelen en is echt heel simpel om te maken.
Deze saus is niet alleen maar lekker bij de warme maaltijd maar ook als dip met een toastje of knapperige groenten zoals bloemkool of worteltjes.
Wat heb je nodig voor de romesco saus:
- 2-3 geroosterde paprika’s uit een pot
- 60 gram gerookte amandelen
- 1 witte boterham in stukjes
- 1 knoflookteen, gepeld
- 3 eetlepels goeie olijfolie
- 1 eetlepel sherry azijn
- zout en peper
Hoe maak je de romesco saus:
Heel simpel, je stopt alles in de foodprocessor en mengt het tot een mooie stevige saus. Breng op smaak met zout en peper en serveer in een mooi schaaltje als dip of op een lekker stukje vlees of vis.
Je kunt de hoeveelheden aanpassen naar eigen smaak. Als je de saus graag wat pittiger wil kun je bijvoorbeeld tabasco toevoegen.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!