Eigenlijk is deze toast met Hüttenkäse en banaan simpel en misschien niet eens een recept…maar ik wil het toch met jullie delen omdat het echt ontzettend lekker is en weer eens iets anders dan banaan en pindakaas op je boterham.
Hüttenkäse is lekker fris en een beetje kwarkachtig. Ook bevat het weinig vetten en koolhydraten maar wel veel eiwitten. Het heeft een korrelige structuur in en dat is misschien een beetje vreemd maar eigenlijk merk je er niks van als je het eet.
Vaak wordt de Hüttenkäse gebruikt in hartige gerechten maar deze keer besloot ik er een zoete toast mee te maken.
Het is hier lekker vakantie en dan hebben we wat meer tijd voor een uitgebreid ontbijtje of een lekker lunch en dit is dan perfect!
Wat heb je nodig voor toast met Hüttenkäse en banaan :
- 2 boterhammen, geroosterd
- Hüttenkäse
- banaan, in plakjes
- pistache nootjes, gepeld
- hennep zaad
- honing
Hoe maak je toast met Hüttenkäse en banaan:
Verdeel de Hüttenkäse over de toast, beleg met de plakjes banaan. Strooi er de pistache nootjes, hennep zaad en een beetje honing over.
Natuurlijk kun je de ingredienten aanpassen:
- Aardbeien of blauwe bessen lijkt me ook erg lekker.
- In plaats van pistache gebruik je amandelen of pijnboompitjes.
- De honing kun je weglaten of vervangen door een beetje ahornsiroop.
Smakelijk eten!
Laat het vooral weten op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #COOKINGDOM als je dit gemaakt hebt. Zou ik erg leuk vinden!